Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Blygold coatings

Een onderscheid tussen warmtewisselaars, omkastingen en luchtbehandelingskasten

Blygold Coatings door Metaclima

Energetische en hygiënische optimalisering

van jouw technische installaties

De Blygold behandelingen helpen je op weg om op een energetische en hygiënische manier al jouw technische installaties te optimaliseren. Denk daarbij aan industriële koelmachines, luchtgekoelde condensors, airconditioning, maar ook verdampers in koelcellen, luchtbehandelingskasten, ventilatiesystemen…

Nieuwe apparatuur zoals condensorbatterijen en koelelementen, voorzien wij altijd van een preventieve behandeling, voordat we ze inbouwen.

Blygold, coatings van superieure kwaliteit

Verlies op warmteuitwisseling tot een minimum beperken

Op onze werkplaats worden warmtewisselaars, luchtbehandelingskasten en hun componenten met speciale coatings uitgerust. Een ideale coating voor warmtewisselaars bevat  4 noodzakelijke elementen:

Behoud van rendement: Het verlies op warmteuitwisseling wordt tot een minimum beperkt. Door middel van een test door BSRIA, meten we het verschil in performantie tussen een behandelde, gecoate en een onbehandelde, gevinde sectie.

Antifouling capaciteiten: Hoe minder vlug een warmtewisselaar wordt vervuild, hoe minder verlies er is aan rendement en energie. Daarom is het belangrijk dat de coating een lage oppervlakte-spanning heeft, waarvan de dispersieve component meer dan 90% bedraagt.

Resistentie: De graad van vinprotectie wordt nagegaan door een zoutzuur sproeitest (5%, pH waarde 3 en aan 35C°) en een neutrale zout sproeitest (5%, pH waarde 3 en aan 35C°).  Indien er na 4.000 sproeiuren in beide testen geen verkleuring en/of aantasting van de coatinglaag wordt opgemerkt, spreekt men van een uitzonderlijk sterke coating (test uitgevoerd door VOM).

Graad van aanhechting: een rechthoekig rasterwerk wordt ingekerfd in de coating.  Vervolgens drukt men een klevende sticker hard tegen het aangetaste oppervlak aan.  Als bij het verwijderen van de tape geen partikels meekomen, dan spreekt men over een uitstekende graad van aanhechting (test uitgevoerd door VOM).

Verdampbatterij spuitcabine voor