Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Voordelen

van een goed onderhouden installatie

1. Verlengen van de levensduur

Installaties zijn enorme investeringen, die je graag zo lang mogelijk laat meegaan. Metaclima is expert in het verlengen van de levensduur van jouw installaties. Door het vervangen oude, gecorrodeerde en versleten panelen en onderdelen geven we jouw installatie een langere levensduur. Ook herstellen we alle dichtingen tussen metalen panelen om lekken te voorkomen.

2. Verminderen van onderhoudskosten

Door het plaatsen van motoren, davidsladders en platformen, verminderen we de onderhoudskosten. Op die manier vergemakkelijken we de toegang tot de koeltorens, wat zo het aantal effectieve werkuren vermindert. 

Daarnaast plaatsen we elektrische waterniveauregelaars. Op die manier vermijd je lekkende mechanische vlotters en besparen we je de reparatiekosten.

3. Identificatie potentiële problemen

Door een tijdige vernieuwen van oude assen, lagers, riemen en riemschijven, merken we potentiële problemen sneller op. Zien we dat bevriezing een potentieel probleem vormt? Dan vervangen wij onderdelen om bevriezing tegen te gaan, plaatsen we weerstanden en isoleren we de leidingen.

Heb je last van luidruchtige axiale ventilatorsecties? Wij vervangen ze door nieuwe secties voorzien van een Low Sound ventilator, of wij plaatsen silencers in de waterbak om het geluid van vallend water te neutraliseren.

Ook plaatsen we nieuwe druppelvangers om microbiologische gevaren zoals biofilm te minimaliseren.

4. Verbeteren van thermische prestaties

Metaclima hecht veel belang aan de optimalisatie van de thermische prestaties van jouw installatie. Door middel van nieuwe en meer efficiënte vulpakketten en de vervanging van volledige coilsecties, verbeteren we de thermische prestaties. Ook installeren wij waar nodig een volledig nieuw waterdistributiesysteem met circulatiepomp om het sproeivermogen over het vulpakket of de coil te verbeteren. Heeft jouw installatie nood aan nieuwe ventilatormotorenassen en ventilatoren? Dan ben je ook bij Metaclima aan het juiste adres om de airflow van je installatie te verbeteren.